El joc com a fil conductor
Personatges en Joc

Amb el joc com a fil conductor, aquesta iniciativa presenta un entorn de treball amb materials sobre diversos personatges, la seva obra i el seu context històric, tot mostrant els continguts de forma atractiva i fàcil d’utilitzar per l’alumne, a l’aula o a casa.

Creu Casas

Logo Creu Casas

Creu Casas (Barcelona, 26 d’abril de 1913 – Cerdan- yola del Vallès, 20 de maig de 2007) va ser la primera catedràtica de Botànica de l’Estat espanyol i una de les veus més importants en el camp de la briologia.

La col·lecció Personatges en Joc

Fes clic i juga amb els jocs de Narcís Monturiol i el seu submarí, Joan de Peratallada i la ciència a l'edad mitjana, Miquel Crusafont i la paleontologia, Ferran Alsina i la Revolució Industrial i Francesc de Castellví i el 1714.

Logo Eduard Fontserè

Eduard Fontserè

Eduard Fontserè (Barcelona, 1 de març de 1870 - Barcelona, 18 de setembre de 1970) pot considerar-se el pare de la meteorologia a Catalunya, tot i que també va desenvolupar la seva carrera professional en altres ciències, concretament la sismologia i l’astronomia.

Logo Joan Oró

Joan Oró

Coneix el projecte Apollo, el primer que va enviar humans a la Lluna, i el programa Viking, pioner a enviar una sonda espacial a la superfície de Mart

logo Dolors Aleu

Dolors Aleu Riera

Coneix els virus i els defensors del nostre cos de la mà de la Dolors Aleu,
metgessa catalana que va ser la primera dona que es va llicenciar a l’Estat espanyol.

Logo Castellvi

Francesc de Castellví i Obando

(Montblanc, 1682 - Viena, 1757)



Anteriorment es van fer una sèrie de jocs (amb la tecnologia Flash) que no es poden visualitzar amb els navegadors actuals. Són els següents:

  • logo Generalitat
  • Logo UPC

La col·lecció
Personatges en Joc

La col·lecció és fruit de la col·laboració entre la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Juga amb els jocs de Narcís Monturiol i el seu submarí, Joan de Peratallada i la ciència a l'edad mitjana, Miquel Crusafont i la paleontologia, Ferran Alsina i la Revolució Industrial i Francesc de Castellví i el 1714.

La col·lecció va ser encetada l’any 2009 a proposta del aleshores Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per donar a conèixer personatges rellevant del món de la ciència i la tècnica de la història de Catalunya.